Kadın Politikaları Başkanlığı

'Ülkemizin bize ihtiyacı var' 'Ülkemizin bize ihtiyacı var'

29 Ara 2021
DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen Artı TV ekranlarında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen Artı TV’de ‘Gün Başlıyor’’ programında Nazım Alpman'ın konuğu oldu.

’Ülkemizin bize ihtiyacı var’

Elif Esen, parti çalışmaları ile ilgili bilgi verirken şunları söyledi;

Bizim genel merkez çalışmalarımızda her bir genel başkan yardımcısı, Kurucular kurulundan ve yönetim kurulundan arkadaşlarımızla ikişerli veya üçerli gruplar halinde bir bölge ziyaret programımız var. Benim geçen ay Ege Bölgesi ile Manisa, Muğla ve İzmir’e gitmiştim. Bir arkadaşımızla ondan önce Antalya Karaman ve Konya idik. Bu ay ise başka bir arkadaşımızla da Doğu Anadolu’daydım. Ağrı'dan Patnos Patnos'tan Bitlis-Tatvan’a Tatvan'dan sonra Bingöl oradan da Diyarbakır'a geçerek Programlarımızı bitirdik. Bu kadar yoğun bir programlamayı biz il başkanlarımızdan böyle rica ediyoruz ve diyoruz ki ‘Yorulur vesaire diye düşünmeyin bu bizim görevimiz ve ülkemizin bize ihtiyacı var’’ diyoruz. Amacımız daha çok insanlarımıza bir araya gelmek, tanışmak ve görüşmektir.

’Halkımızı dinliyoruz ve doğru çözüm önerileri geliştiriyoruz’

Elif Esen ‘yeni siyaset iddiasındayız’ derken şunlara değindi;

DEVA Partisi doğrudan bir siyasi partinin reklamını, tanıtımını yapmamalı. DEVA Partisi öncelikle halkı dinlemeli, halkın sorun ve ihtiyaçlarını doğru bir şekilde almalı, sorun ve ihtiyaçlara da, doğru çözüm ve politikalar geliştirmeli.

’Yeni siyaset iddiasındayız!’

Yeni siyasetinin altını doldurmak gerekiyor, yeni siyaset dediğinizde işte o geçmişin alışık olduğumuz diyelim ne ya yazık ki yozlaşmış siyasetini arkada bırakarak hani derler ya o defteri kapayalım bembeyaz sayfa açalım bugün çünkü ülkemizin bu bembeyaz sayfaya çok ihtiyacı var.

Ülkemizin çok can yakıcı sorunları var. Sorunları da görmek için yenilikçi bakış açısıyla gerçek sorunlar ne tespit etmek ve ayakları yere basan çözüm önerileri ile geleceğe dair umutlar yeşertecek politikaları geliştirmek bizim öncelikli amaçlarımız arasında yer alıyor.

’Mutfak yanıyor! Kadınlar artık mutfağını çeviremiyor’

Elif Esen Doğu Anadolu da gezdikleri illerde kadınların gıda zamlarından yakındığını anlatırken şunlara değindi;

Bakın şimdi pazarda alışveriş yapan kadınları görüyorum. Kadınlara bakıyorum o alış verişlerindeki söyledikleri sözler ve ihtiyaçları dinliyorum. Geçtiğimiz seneden bu seneye baktığımızda 100 TL ile bir pazar arabasını doldurur onun için de peyniri bile olurdu. Bugüne döndüğümüzde yine geçen gün ben Bingöl'de pazara gittiğim zaman insanların torbalarına dikkat ettim insanlar pazar filelerini dolduramıyor. Aynı 100 TL ile bugün alabilecekleri çok kısıtlı. Ekonomik kriz nedeniyle kadınlar mutfak bütçeleme işini yapamıyor. Vatandaşımız Bir kalıp peyniri almaya kalktığında karşısına 40 lira 50 lira gibi fiyatlar çıkıyor. Biz bunlara çözüm için çalışıyoruz. Boş sözler söylemiyor her zaman ayakları yere basan, gerçek çözümler sunuyoruz.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVASALÇÖZÜMLER
  • #DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

'Hayal kurmak artık lüks oldu.'

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

29 Ara 2021