Kadın Politikaları Başkanlığı

'Milletin Mutfağında Yangın Var' 'Milletin Mutfağında Yangın Var'

13 Kas 2022
Deva Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen HaberTürk'e konuk oldu


Biz damdan düşenleriz, başörtüsü yasağını yaşamış ve mağdur edilmiş birisi olarak bu meseleyi elbette çok önemsiyorum. Ancak yine bu kazanılmış hakkı savunacak, koruyacak olan da bizleriz. DEVA Partisi bı konuya sahip çıktığını defalarca ifade etmiştir. Milletimizden güç alacak ve TBMM’de yine milletimizin desteğiyle bu hakkımıza sahip çıkacak, başörtüsü yasağı gibi çağdışı düşüncelere fırsat vermeyeceğiz. ” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Milletin Mutfağında Yangın Var!

Yirmi Yıldır Neredeydiniz?

AK Parti’nin Alevi vatandaşlarımızın haklarını tekrar gündeme getirmesiyle ilgili değerlendirmede bulunana Esen “ Yirmi yıldır neredeydiniz?” diye sordu.

“Alevi vatandaşlarımızın sorunları da tıpkı başörtüsü yasağı gibi temel hak ve özgürlükler bağlamında değerlendirilmelidir. Eğer devlet alevi vatandaşlarımızdan vergi alıyorsa hizmette götürmekle mükelleftir. Hizmet götürmek sadece yol, su, elektrik değildir. Bireyin kendi hür iradesiyle seçtiği inancına saygı duymakta devletin görevleri arasındadır. “ dedi.

…Mış Gibi Yönetmek

Esen sözlerine şöyle devam etti:

“Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için elinizden tutan mı vardı? Yirmi yıldır neredeydiniz? Bugün gördüğümüz yönetim şekli; sürekli sorunları çözeceğini vadeden iktidar yetkilileri, eylem planları, değişen TÜİK, Merkez Bankası başkanları, açıklanan paketler… Vaat var sonuç yok, fayda yok, sadece dostlar alışverişte görsün hesabı milleti oyalana kampanyası adeta . Ben buna “mış gibi yönetmek” diyorum.” dedi.

Daha güzel günlere inancının tam olduğunu söyleyen Esen, bunun için DEVA olarak sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAKADINDA
  • ##EKONOMIYEDEVAGELIYOR

SONRAKİ HABER

'Kaybedilen Değerlerimizi Yeniden Geri Kazanacağız'

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

13 Kas 2022