Kadın Politikaları Başkanlığı

"Kaderimizi Belirleyecek Bir Seçim Yaşayacağız" "Kaderimizi Belirleyecek Bir Seçim Yaşayacağız"

15 Haz 2022
DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Medyascope'da Femfikir programına katıldı.


Programda Esen şu ifadeleri kullandı:

'Bu Karanlıktan Çıkış, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'dir’

İktidar değişikliği için güç birliği yapmak ve bu değişimden sonra da güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçirmek üzere bir araya gelen altı muhalefet partisinin (CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti) liderleri 3 Temmuz’da beşinci kez bir araya gelecek. Geçtiğimiz günlerde iktidar temsilcilerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “cumhurbaşkanı adayını açıkla” baskısının altılı masayı yıpratma çabası olduğuna buradaki arkadaşlarımız ile hemfikiriz. Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşamakta olduğu bu dönemde, altılı masa “bu karanlıktan çıkış” için “etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütme, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü, özgürlükçü ve adil bir sistem” inşa etmeye kararlıdır.

‘Türkiye Geleceğine Oy Verecek’

“6 lı masanın önemini, amaçlarını, hedeflerini ve geldiği noktayı doğru anlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemizde çok ciddi bir dezenformasyon yaşanmakta. Doğru bilgi alma kanallarımız ne yazık ki kapalı. Medya iktidarın temsilcilerinden oluşuyor ve çok az aykırı ses çıkabiliyor ve bu kanallarla da muhalefet partileri bizler ne kadar topluma, kişilere ulaşabiliyoruz bilmiyorum.

Altılı masa “toplumsal mutabakat” sembolüdür. Neden toplumsal mutabakat çünkü geldiğimiz noktada ülkemiz derin bir ekonomik kriz yanı sıra çoklu bir yönetim krizi içinde bunalmış durumda. Başkanlık sistemi ile kurumların, kurulların ve kuralların alt üst olduğu bu sistemin artık elle tutulur hiç bir tarafı kalmadı ve bugün bu yönetilememezlik ile ülkemiz iflasın eşiğine geldi.

Türkiye ilk defa kendi kaderini belirleyeceği bir seçimde oy verecek. Bugün benim ailem şu partiliydi yada şuna destek verirdi diye fanaktikçe oy verme lüksü yok kimsenin.

Çocuklarımız ve geleceğimiz için karar vereceğimiz ve kaderimizi belirleyeceğimiz bir seçim bekliyor bizi.’

‘Altılı Masa Çok İyi Gidiyor’

Altılı masanın hedefi şu; Seçimin ilk aşaması “Başkanlık sistemi mi yoksa güçlendirilmiş parlamenter sistemi mi ?” seçimi.

Bunun vatandaşa doğru anlatılması ve bu işlemeyen ucube başkanlık sisteminden hızla vazgeçilmesi gerekmekte. Bunun vatandaşa çok iyi anlatılması gerekiyor. Türkiye’nin hızla bataklıktan kurtulması için bu çok önemli.

Altılı masa alt komisyonları ile çok iyi çalışıyor ve ülkeyi sağlam bir seçime doğru taşıyor. Geçiş sürecinde sağlıklı bir süreç planlaması ve hedeflere sağlam adımlarla ulaşılabilmesi için partiler arasında uyumlu ortak bir çalışma yürütülüyor. Seçimlerde güvenliğin sağlanması ve demokratik bir seçimin yaşanması için de ciddi çalışmaların yürütüldüğünü biliyoruz. Altılı masanın tüm bu çalışmaları sonucunda ortak bir aday çıkmasını elbette istiyoruz. Ama olur da ortak bir aday çıkmaz ise partilerin genel başkanlarının kendi cumhurbaşkanı adayları olması gayet normaldir.

Biz ortak bir adayın belirlenmesinden yana ümitliyiz ve iktidarın inatla 'Hadi bizim adayımız bu, siz de adayınızı çıkarın' baskılarının halkımızda karşılık bulmadığına da eminim. Çünkü burası bir ring değil kimse de birbirini yumruklamayacak. Ülkemiz bu duruma gelmişken, İnsanımız ağır geçim sıkıntıları çekerken, faturalarını ödeyemezken, mutfağı boşken şu an önemli olan bu mudur?

Ülkemizin geleceği umutla taşıyacak genç uzman kadrolar elbette var ve görevi teslim almak için bekliyor.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

"Elif Esen: Kurtarın bizi diyen vatandaşlarla karşılaşıyoruz"

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

15 Haz 2022