Kadın Politikaları Başkanlığı

'Elinizi Kadınların Başörtüsünden Çekin!' 'Elinizi Kadınların Başörtüsünden Çekin!'

22 Eki 2022
22 Ekim 2022 tarihinde Halk TV Televizyonuna çıkan DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Elif ESEN, moderatör İnan DEMİREL’in sorularını yanıtladı.


Elinizi Kadınların Başörtüsünden Çekin!

“Sayın Erdoğan başörtüsü gibi bir meseleyi futbol topuna benzetti. Sayın Kılıçdaroğlu’nun verdiği pası gole çevireceğini söyleyerek niyetini açıkça ortaya koydu. Başörtüsünü futbol topuna benzetmek ve sahada bu topu sürüp kendi çıkarı için gol atacağını ima etmek çok talihsiz bir açıklamadır. Kadının kılık kıyafeti üzerinden yapılan benzetmelerle ve meydan okumalarla bu işlerin çözülemeyeceği ortadadır. Lütfen elinizi kadınların başörtüsünden çekin!

Mağduriyetin Verdiği Acı Peşinizi Bırakmaz.

Başörtüsü yasaklarının yaşandığı dönemde ben üniversite mezunuydum. Akademik kariyer yapıp üniversitede öğretim görevlisi olma hayalim vardı. Maalesef bu hayali benden aldılar. Benim gibi birçok genç kızın hayali bu yasaklarla tutsak edildi. Bu mağduriyeti yaşayanların acıları hala tazeliğini koruyor. Maalesef mağduriyetin verdiği acı peşinizi bırakmıyor.”

Sayın Erdoğan’ın 3Y ile mücadele edeceğiz manifestosuna cevap veren Esen, kime karşı verecekseniz bu mücadeleyi diye sordu.

Kendileriyle mi mücadele edecekler?

“Sayın Erdoğan yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele edeceklerini söylüyor. Kime karşı mücadele edecekler. Kendileriyle mi? Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenlerin bunu söyleme lüksleri yoktur. Eğer Ak Parti kurucu değerlerinin en önemlisi olan 3Y ile mücadele etmeyi bırakmasaydı, bugün Avrupa Birliğine girmiş zengin, müreffeh bir ülke olurduk.”

530 Milyar TL’yi Faiz Olarak Ödeyen Kim?

Neredeyse her gün bir yolsuzluk söylentisiyle medya çalkalanmaktadır. Yasaklar zaten hepimizin malumudur. Yoksulluk, kaderimize dönüşmüş durumda. Popülist politikalarla ülke ne hale getirildi. Faize karşı olduğunu söyleyen bir iktidar bugün ülke kaynaklarının önemli bir kısmını faize veriyor. Örneğin 330 milyar TL faiz ödemelerine gidiyor, 200 milyar TL kur korumalı mevduata ödendi. Bu yılın sonuna kadar bu kur korumalı mevduata ödenecek faizin 300 milyarı geçeceği düşünüyor. An itibariyle ülkenin 530 milyar TL’si faiz ödemelerine gitmiştir. Artık popülist siyaseti bırakıp aklın ve ilmin ışığında ekonominin ele alınmasının zamanı gelmiştir. DEVA ekonomi eylem planında bu krizden nasıl çıkılması gerektiğini adıma adım hesaplamıştır. Sayın Babacan bu konuda hem güvenilir hem de deneyimli bir liderdir.

Kadının Kariyeri Çocuk Doğurmaya Hapsedilemez.

Sayın Erdoğan’ın Merey Hanım’a çocuk doğurmayla ilgili sarf ettiği sözler bir kadın olarak beni çok rahatsız etmiştir. Doktora yapan bir kadını, genç kızlarımıza örnek göstermesi gerekirken, bundan bahsetmeyip çocuk doğurmamayı bir kusur gibi göstermesi Sayın Erdoğan’ın fikrinin tezahürüdür. İslam’ı referans alıp konuyu değerlendirelim. Kuran-ı Kerim’in ilk ayeti “doğur!” değildir “oku!” dur. Kadının kariyeri çocuk doğurmaya hapsedilemez. Kaldı ki böyle bir anlayış çocukları olmayan kadınlarımızı derinden üzer.

Her Başarılı Kadının Arkasında Güçlü Bir Erkek Vardır.

Bir kadın ister ev hanımı olmak istesin, ister kariyer yapmak istesin, isterse evlenmemeyi istesin devlet kadınların tercihlerine saygı duymak ve tercihlerini gerçekleştirmek için desteklemek zorundadır. Bugün toplumdaki birçok kadınımız hem çocuklarını büyütmüş, büyütmekte hem de kariyerlerini yapmaktadır. Çocuk sadece kadının sorumluluğunda değildir. Kadın ve erkek ortaklaşa bu sorumluluğu alıp beraber yol alırlar. Zaten aile olmanın özü de budur. Eril dille söylenen “her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” sözünü bu bağlamda “ her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır” diye çevirebiliriz.

Dip Dalga Geliyor.

Anket sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Esen dip dalganın geldiğine işaret etti.

“ Ülkedeki korku atmosferi o kadar artmış durumda ki, böyle bir ortamda anket sonuçlarına güvenmek saflık olur. Biz kendimiz anket yaptırdık, ankete katılan her 100 kişiden sadece 2’si anketin siyasi parti ile ilgili olduğunu anlayınca anketi sonuçlandırdı. Doğu Anadolu’da bir ilimizi ziyaretim sırasında kendi teşkilatımızdan bir arkadaşımız anket firması tarafından arandığını ve soruları yanıtladığını söyledi. Ancak teşkilatımızdan olmasına rağmen anketi farklı yanıtladığını, cevapları iktidar partisi olarak verdiğini söyledi. Bunun sebebi baskı görmesinden korkması idi. Çünkü eşi kamu kurumunda çalışıyordu. Şimdi Allah aşkına bu hakikatler varken nasıl anket verilerine güveneceğiz.”

Daha önce yaptığımız mitingler oldukça kalabalık bir katılımla ve coşkuyla tamamlandı. En son yaptığımız Trabzon, Siirt ve Denizli mitinglerine bakmalarını tavsiye ederim. Buna rağmen Ak partiden daha fazla insan o meydanlarımızı dolduruyor. Bu açıkça seçimlerde bir dip dalganın geldiğine işarettir.

Boş Tencerenin Yıkamayacağı İktidar Yoktur.

Ekonomik krizin suni gündemlerle üstünün örtülmesi taktik bir propaganda olarak gördüğünü söyleyen Esen, halkın krizi çarşıya çıktığı, pazara gittiği her gün yaşadığını ve halkın bu konuyu sürekli gündemde tutarak siyasilerden bir çözüm beklediğini ifade etti.

“ Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur. Bugün en önemli sorunumuz ekonomik krizdir. Bu kriz halkın her gün yaşadığı bir kısır döngüye dönüşmüş durumda ve halk biz siyasilerden bir çözüm bekliyor.

Çözüm DEVA Partisinin deva olacak politika ve çözümlerinde, onları uygulayacak liyakatli, deneyimli kadrolarında…

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

'Milletin Mutfağında Yangın Var'

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

22 Eki 2022