Kadın Politikaları Başkanlığı

''Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü Kutlu Olsun'' ''Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü Kutlu Olsun''

18 Mar 2022
DEVA Partisi Kadın Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Elif Esen Çanakkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Deva Partisi Genel başkanı Ali Babacan ve yönetimi Çanakkale Zafer Abidesine çelenk bırakıp ziyaretlerini gerçekleştirdiler. Ardından Gelibolu 57. Alay ve Conkbayırı Şehitliklerini de ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundular.

Elif Esen;

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da korumak , en kutsal görevimizdir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin önemini idrak ederek, bizden sonraki nesellere aktarmayı bir borç bilmeliyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Çanakkale 'Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin imanı ve azmi, kadınlarımızın üstün fedakarlıkları, Çanakkale’de vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale geçilmez.” dedirtmiştir.

Anadolu'nun kurtuluşunda önemli yerleri olan kadınlar,

Cepheden cepheye silah taşımış, cephane imalathanelerinde çalışmış, askerlere giyecek ve içecek yardımında bulunmuş, yaralı askerlerimize hemşirelik yapmış, göçmenlere, ve kimsesizlere yardım etmiş , bazıları da cephede kıran kırana savaşmış, keskin nişancılık yapmış ve daha nice sayısız kahramanlık yaparak Trakya ve Anadolu'nun kurtuluşuna, bağımsızlığına destek olmuştur.

Gediz Cephesi'nde 70. alayın komutanı Nezahat Onbaşını, Anafartalar cephesinde 56. fıkrada mehmetçiklerle omuz omuza çarpışan Mücahide Hatice Hanımı , Dragaş'ta efsanesi hala dilden dile dolanan Zeynep Mido Çavuş ve nicelerinin bizi gururlandıran hikayeleri ile doludur tarih sayfalarımız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü yürekten kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bize yurt olmasını, yurt olarak kalmasını sağlayan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

''Mutfak yangın yeri, sofralar dert''

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

18 Mar 2022