Kadın Politikaları Başkanlığı

"Umuda yürüyüşte DEVA Kadınları’nın katkısı çok önemli." "Umuda yürüyüşte DEVA Kadınları’nın katkısı çok önemli."

04 Mar 2022
DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, 2. DEVA Kadında Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

"Bir yıl önce yine bu salonda 1. DEVA Kadında Zirvesi’ni gerçekleştirmiş ve size bir söz vermiştik. Türkiye’de %35 cinsiyet kotası ile kadınları siyasete, karar mekanizmalarına dahil ederek gerçekçi çözümler üreteceğiz demiştik.

Kadın; evde, işte, okulda, pazarda, markette farklı bir yönetim anlayışına olan ihtiyacı görüyor, cüzdanda, mutfakta can yakıcı haliyle bunu yaşıyor. Kadın bugün çözüm arıyor, bu sorumluluğu layığı ile alıp çözüme taşıyacak yöneticileri arıyor. Sözün özü değişimin gerekliliğini görüyor, çıkış yolu arıyor.

Parti olarak kuruluşumuzdan bu yana kadınların güvende olmalarını sağlamak için durmadan çalıştık. Irk, dil, din, kültür farklılıklarını zenginliğimiz olarak görerek barışçıl ve kapsayıcı bir anlayışla demokrasiyi ve adaleti yeniden inşa etmek amacıyla sağlam adımlarla her gün biraz daha yol aldık.

DEVA Partisi’nde bizler sosyal refah ve sosyal adalet gibi değerlerle tüm vatandaşlarımızı buluşturabilmek için çalışıyoruz. Biz yardım edilen yoksullar değil, ortadan kaldırılmış yoksulluk istiyoruz. Kadınları ekonomik açıdan güçlendirmek istiyoruz.

Geçen seneki DEVA Kadında Zirvesinde;

Kadının kendini güvende ve mutlu hissedeceği politikalar için gayretle çalışacağız, Türkiye’nin tüm renkleriyle yan yana yaşamayı mümkün kılan, yeni siyaset tarzıyla, kadının can yakan sorunlarına UMUT olan bir parti olacağız demiştik.

DEVA’da ‘hayallerime, umutlarıma yer buldum’ diyen ve hiçbir bahaneye sığınmayan, belli zorlukları aşan, hayata tutunan, ‘rağmen’ ilerleyerek yoluna devam eden cesur yürekleri 2. DEVA Kadında Zirvesi dinledik.

Bugün umuyoruz ki hiçbirimiz DEVA Kadında Zirvesi’ne geldiğimiz gibi ayrılmıyoruz. Yeni düşünceler, farkındalıklar ve umutlar var aklımızda.

Ülkeyi tünelin sonundaki ışığa çıkaracak, kadına, erkeğe, gence, yaşlıya, engelliye nefes aldıracak sistem ve zihniyet dönüşümüne giden umuda yürüyüşte DEVA Kadınları’nın katkısı çok önemli.

Sevgili kadınlar,

Gelin taşın altına hep birlikte elimizi koyalım ve geleceğe birlikte güven içinde yürüyelim.

Yapabiliyorsanız yanımızda olun, üyemiz olun, gönüllümüz olun, geleceğimizi belirleyecek önümüzdeki seçimlerde oyunuza sahip çıkın, mümkünse bizimle irtibata geçin ve sandığınızın bekçisi olun."

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

Elif Esen: "Ortak paydada buluşan farklı kimlikleriz."

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

04 Mar 2022