Kadın Politikaları Başkanlığı

Elif Esen “Kadın değişimin öncüsü olmalı ve geleceğe umutlu bakabilmek için her zaman çözümün parçası olmalı." dedi. Elif Esen “Kadın değişimin öncüsü olmalı ve geleceğe umutlu bakabilmek için her zaman çözümün parçası olmalı." dedi.

16 Kas 2021
DEVA Partisi Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Siyasette Kadının Rolü ve Önemi” isimli panele katılan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen “Kadın değişimin öncüsü olmalı ve geleceğe umutlu bakabilmek için her zaman çözümün parçası olmalı” dedi.

"ÇÖZÜM KADINDA."

DEVA Partisi'nin “DEVA KADINDA ZİRVESİ” programı kapsamında Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde düzenlenecek olan panellerin ikincisi Trabzon'un ardından DEVA Partisi Manisa İl Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği etkinlikle Manisa'da yapıldı. Panele; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, DEVA Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Abdürrahim Aksoy, Av. Gül Didem Pekuz katıldı. DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç'ın ev sahipliği yaptığı ve moderatörlüğünü üstlendiği panelin konuşmacıları ise Av. Arife Yüksekdağ, TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Huriye Yılmaz Uslu, 2.Anafartalar Mahalle Muhtarı Nilüfer Özkan ve Manisa Kadın Politikaları Başkanı Cansın Tunçdirek oldu.

"Kadınlar mücadele süreci içinde."

Paneldeki konuşmacıların ardından söz alan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, kadınların şu an Türkiye'de kendilerini güvende hissetmediğini ve endişeli bir şekilde mücadele süreci içinde olduğunu söyledi. Esen, “3 ilham veren kadın dinledik. Kadın bugün ülkemizde toplumda kendini güvende hissetmiyor. Ülkenin gidişatı, yönetilemeyen kurumlar, liyakatsiz kadrolar ekonomi, siyaset, eğitim, sağlık başta olmak üzere pek çok alanda kadını zorluyor. Ekonomik, psikolojik, fiziksel ve siber şiddet yaşıyor kadın ve çocuk. Doğada tüm dişi varlıklarda olan içgüdü ile kadın çocuğu, ailesi, ülkesi için endişeli ve mücadele süreci içinde. Çalışma hayatında kalarak çocuklarını doyurmak, siyasete dahil olarak kötüye gidişatı durdurmak ve değişim ile kaybettiklerini geri almak, yeniden umudu, huzuru yaşamak istiyor” dedi.

"Kadınlar hayata fayda sağlıyor."

Özellikle yerelde görev alan muhtarlık gibi mevkilerde sorumluluklar üstlenen kadınların toplumsal hayata fayda sağladığının altını çizen Esen, “Kadının yerel yönetimlerde özellikle muhtarlıklarda, mahallede kadın ve çocuğun sosyal hayatına, yaşadığı zorluklara kadın hassasiyeti ile yaklaşarak çözüm ürettiği ve çalışmaların planlandığı konuşuldu. Bu farkındalığın toplum hayatına önemli faydalar sağladığı, kadın hassasiyetiyle birçok konunun çözüme ulaştığı görüşüldü” diye konuştu.

"Çalışmak bir gereklilik."

Türkiye'deki ekonomik süreç göz önünde bulundurulduğunda ve kadının toplum içinde belli bir noktaya ulaşabilmesi düşünüldüğünde kadınların çalışmasının bir zorunluluk olduğunu da vurgulayan Esen, “İş hayatında kadının varlığını sürdürmesi de son derece önemli. Kadınların iş hayatında yönetim süreçlerinde olması verimlilik ve karlılığı arttırıyor. Ancak bugün gelinen noktada pek çok kadın iş hayatından çekildi. Kadının evi ve işi arasında sıkışıp kaldığını gördük. Özellikle evdeki sorumluluklar, kadının güvenilir ve nitelikli kreş desteğine ulaşamaması kadının iş hayatından çekilmesi ile sonuçlanıyor. Halbuki öncelikle gelinen bu ekonomik yoksunluk sürecinde birçok kadın için çalışmak bir gereklilik” ifadelerini kullandı.

"Kadınlar değişimin öncüsü olmalı."

DEVA Partisi olarak kadınların siyasette, toplumsal hayattaki varlığının önemini kanıksadıklarını ve desteklediklerini de belirten Esen, “Kadının bir ülkede yaşarken kendini güvende hissetmesi hukuk ve adalet sisteminin etkin işlemesi ile mümkündür. Ancak bugün kadın fiziksel, ekonomik, psikolojik, siber pek çok şiddeti çoklu yaşıyor. Şiddetin hiçbir türü kabul edilemez. Her türlü şiddete karşı caydırıcı önlemler alınması gerekiyor. İşte bunun için de sistem ve zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var. Kadın değişimin öncüsü olmalı ve kaybettiği haklarını yeniden kazanmak, yeniden adalet ve yeniden geleceğe umutlu bakabilmek için çözümün parçası olmalı, siyasi mekanizmalara bir noktadan dahil olmalı” açıklamasını yaptı.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

‘Kadınların yaşam hakları vahşice ellerinden alınmakta.’

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

16 Kas 2021