Kadın Politikaları Başkanlığı

Oyun Bitti Oyun Bitti

20 Ara 2022
20 Aralık 2022 tarihinde Halk TV’nin “Özlem Akarsu Çelik ile Ankara'dan” programına çıkan DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, moderatör Çelik’in sorularını yanıtladı. Ekrem İMAMOĞLU hakkında verile yargı kararına, HDP eski milletvekili Ferhat ENCÜ’ ye polis tarafından atılan tokat ve AK Parti’nin başörtüsü için hazırladığı tasarı hakkındaki soruları yanıtladı.


Sayın Çelik’in Ekrem İMAMOĞLU hakkında verilen yargı kararını yorumlayan Sayın Esen bu kararın siyasi olduğunu vurgulayarak konuyu adalet-güç-siyaset üçgeninde değerlendirdi. Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır.

“Halkımız arasında dillere pelesenk olmuş bir ifade vardır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Dolayısıyla bu kararın haksızlık olduğunu bilen herkesin yüksek sesle bu haksızlığı dile getirmekten çekinmemesi lazım. Karar adaletsiz olduğu kadar aynı zamanda siyasi bir karardır. Tek bir aklın devletin bütün kurumlarına dirayetinin, çöktüğünün kanıtıdır.

Kader seçimi derken kastettiğim tamda bu durumdur. Önümüzdeki seçim atmosferinin nasıl olacağının işaret fişeğidir. Siyasetin karanlık dehlizlerinde verilmiş bu kararın planlı, bilinçli ve hedef odaklı verildiğinin bilincindeyiz.

Dün Sayın Erdoğan’a bir şiir okuduğu için nasıl haksızlık yapıldıysa, bugün benzer bir hukuksuzluk Sayın İmamoğlu’na yapılmıştır. Dün o hukuksuz karara nasıl karşı çıktıysam bugün de bu hukuksuzluğa karşı çıkıyorum.”

Zalimin ve Mazlumun Rengine, Diline, Dinine, Milletine Bakılmaz.

“Zalimin ve mazlumun rengine, diline, dinine, milletine bakılmaz. Adil olan mazlumun yanında zalimin karşısında durmaktır. Bu topraklardan firavunlar, nemrutlar, yezitler gelip geçmiştir. Aynı topraklardan Musalar, İbrahimler ve Hüseyinler de geçmiştir. Onun için gönlünüzü ferah tutun her haksızlığın karşısında hakkı savunacak yiğitler her zaman çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Özellikle genç kardeşlerime buradan seslenmek istiyorum umudunuzu kaybetmeyin. Biz varız sizinle el ele, omuz omuzayız. Haklı olanlar kazanacak, haksız olanlar kaybedecek.”

Nereden Nereye

“Beni en çok üzen durum zamanında aynı haksızlıklara ve hukuksuzluklara uğrayan Sayın Erdoğan’ın bugün düştüğü durumdur. İktidar ve güç zehirlenmesinin tarihi bir örneğine şahit oluyoruz. Dün mazlumlar safında yer alanların bugün beraber saf tuttukları adamlara bir bakmalarını tavsiye ediyorum. Kendi tabiriyle ‘nereden nereye’ deyip bu konuyu noktalamak istiyorum.”

AK Parti’nin başörtüsü yasa taslağına değinen Sayın Esen Ak Parti’nin bu tutumunu çaresizlik olarak değerlendirdi. Devleti yönetemeyenlerin artık oyunu kazanmak için her çareye başvurmakta olduğuna değinen Esen, halkımızın bu gündem saptırmalarına kanmayacağını dile getirdi.

Oyun Bitti.

“Başörtüsü gibi toplumun hassas olduğu bir konuyu sırf seçim kazanmak için siyasete alet etmelerini, ben çaresizlik olarak yorumluyorum. Devleti yönetemeyen iktidar, bu gerçeğin üstünü örtülerle gizlemeye çalışıyor. Bu kadar geniş alanlara dağılmış acı gerçeğin üstünü örtecek bir kılıf, örtü daha icat edilmedi. Onun için bu girişimleri çaresizliklerinin itirafıdır.

Oyunu kaybedeceklerinin biliyorlar. Onun için tüm temiz ve ulvi değerleri araç olarak kullanmaktan çekinmeyecekler. Bunun yanı sıra kirli araçları da amaçları için kullanıyorlar. Bu oyunu kaybedeceklerin yapacağı korkaklıklardır. Ama bu toplum biliyor ki “korkunun ecele faydası yoktur.” Oyun bitti artık. Kaybettiniz. Ülkeye ve topluma daha çok zarar vermeden iktidardan çekilme vakti geldi. Bu millet, kendi değerlerini bu hukuksuzluklara araç olarak kullananlara seçim sanığında esaslı bir ders verecektir.

Mazlumun ahını alan hiç iflah olur mu? Yetimin hakkını çalan hiç iflah olur mu?

HDP eski milletvekili Sayın Ferhat ENCÜ’ nün polis tarafından uygulanan şiddetin kabul edilemeyeceğini dile getiren Esen, bu konuda gerekli gerekli soruşturmanın derhal yapılmasını ve sorumlulara caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tokat Tüm Millete Atılmıştır.

“Bir milletvekili tüm milleti temsil eder. Aynı durum o belediye sınırları içinde yaşayan insanlar söz konusu olduğunda belediye başkanı için de geçerlidir. Dolayısıyla bir milletvekiline yapılan hakaret tüm millete yapılmıştır. Bir milletvekiline atılan tokat tüm millete atılmıştır. TBMM milleti temsilin en önemli yeri ve kurumudur. Meclisin saygınlığı milletin saygınlığıdır. Milletvekilleri veya belediye başkanları seçilmişlerdir, bu özeldir. Milletin iradesinden alırlar güçlerini. Onun için parti ayrımı yapmadan bu haksızlığa bu hukuksuzluğa karşı çıkmalıyız. Bu tokadı millet iradesine atılmış bir tokat olarak değerlendiriyorum.”

Kuralın Dışına Çıkan Oyun Dışı Kalır.

“Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bazı şahısların kraldan çok kralcı olmalarına şaşırıyorum. Yapılan haksızlıklar kimsenin yanına kalmaz. Bugün birilerine yaranmak için yaptığınız hukukuz işler yarın sizin karşınıza çıkacak. Kimse durumdan vazife çıkarıp kural ve kaideleri çiğnemesin. Kuralın dışına çıkan oyun dışı kalır. ”

Sarı Öküzü Vermeyecektik.

“Geçenlerde Sayın Demirtaş’ın sarı öküzü vermeyecektiniz açıklaması oldu. Sarı öküz hikâyesini okudum. Okumayanlara tavsiye ederim. İlk haksızlık yapıldığında tüm toplum olarak buna karşı çıkmalıydık. Bugün yaşadığımız tüm haksızlıklar ilk yapılan haksızlığa karşı durmadığımız için başımıza geliyor. Hikâyenin acıklı bir sonu var. Ama halkımız gönlünü ferah tutsun. Bizim hikâyemizin sonunda adalet var, liyakat var, demokrasi var, hukuk var, zenginlik var, refah var, mutluluk var. Bu hikâyenin kazananı da kaybedeni de artık bellidir.”

Açıklanacak asgari ücret zammına değinen Esen, enflasyonun hortladığı yerde yapılan zamların bir anlam ifade etmeyeceğini. Yapılan zamların iki ay sonra enflasyon karşısında eriyip gideceğini ifade etti.

Ekonomi İktidarların Turnusolüdür.

“İslam tarihine ve düşüncesine damgasını vurmuş İbn-i Haldun'un çok güzel bir tespiti var. İbn-i Haldun devletlerin güçlü olduğu dönemde vergileri düşük aldığını, güçsüz oldukları ve çöküş dönemine geçtiklerinde ise vergilerin arttığını söyler. Bugün vergilerin artması ülkenin yönetilemediğini, beceriksiz liyakatsiz yöneticilerin devletimizi nasıl güçsüzleştirdiğinin adeta kanıtıdır.

Bakınız MTV vergisinde indirime gidildiği halde % 60 oranında zam yapılmıştır. Elektriğe doğalgaz, yakıta yapılan zamlar cabası. Enflasyonun % 200 rakamlarına ulaştığı yerde asgari ücrete yapılacak zam oranının bir anlamı olmayacaktır. Öncelik enflasyonla mücadeleye verilmelidir. Bu mücadele etkin, deneyimli, liyakat sahibi kadrolarla sağlanabilir. DEVA Partisi olarak tüm bunlara dikkat ederek ekonomiyi hızla düzelteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın”

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

Kadın Eylem Planımızı kamuoyu ile paylaştık.

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

20 Ara 2022