Kadın Politikaları Başkanlığı

"Kadınları seçmen değil aday yapacağız! DEVA Partisi olarak her kademede kadınlarımızla yan yana çalışacağız." "Kadınları seçmen değil aday yapacağız! DEVA Partisi olarak her kademede kadınlarımızla yan yana çalışacağız."

15 Mar 2021
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, Kısa Dalga'nın podcast yayınına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Köstek değil sonuna kadar destek olacağız! Kadın hak ve özgürlükleri için, kadın örgütlerine kapımızı sonuna kadar açmaya devam edeceğiz !"

22 ülkeyi, 650 milyon insanı kadınlar yönetiyor. 2020 yılı verilerine göre parlamentoda kadın temsili açısından Türkiye %17,3 oranıyla 193 ülke arasında 122.sırada yer almaktadır.Türkiye’de hala hiç kadın milletvekili çıkaramamış 20 il bulunmaktadır. 2019 yerel seçimlerin de 30 büyük şehir belediyesinden yalnızca 3 ünde kadın belediye başkanı görev yapmaktadır. Kadınların siyaset arenasındaki görünürlükleri yok denecek kadar azdır. Siyaset cinsiyetlendirilemez!

"Kadınları seçmen değil aday yapacağız.! Deva Partisi olarak her kademede kadınlarımızla yan yana çalışacağız. Aile içindeki kadınları güçlendireceğiz."

Kadınların sorunlarına katılımcı, kapsayıcı, sivil toplum örgütleri ile istişare ve ortak akla dayalı çalışmalar, projeler yürüterek eğileceğiz. Çalışma hayatında yapacağımız iyileştirme ve düzenlemelerle kadın yoksulluğunu azaltacağız. Kadınların hayatını ve koşullarını düzelten, onların üretime katılmalarını sağlayan çözümler geliştireceğiz. Çözüm üreten politikalarla toplumsal hayatın her kademesinde kadının güvende olmasını sağlayacağız.

"Susmayacağız! Baskılara, itirazlara rağmen kadınların sesleri yükselmeye devam edecek. Türk kadınlarını hak ettiği yere getireceğiz."

Kadını toplumdan ayrıştıran zihniyetle mücadele edecek, kadının her alanda ve özellikle karar mekanizmalarında yer alması için önünü açacak sistemler, politikalar geliştireceğiz. Kadının iş- Aile Hayatı Dengesini sağlayacak ‘Aile Dostu’ politikalara yönelik işgücü piyasası düzenlemeleri ve işyeri uygulamaları ile çalışan kadını destekleyeceğiz.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA
  • #DEVADAYAŞAYACAKLAR

SONRAKİ HABER

"İstanbul Sözleşmesi’nin yanındayız."

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

15 Mar 2021