Kadın Politikaları Başkanlığı

Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı imza kampanyası başlatıldı. Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı imza kampanyası başlatıldı.

23 Mar 2021
İstanbul Sözleşmesi'nden Çekilme Kararına Karşıyız #BuHukuksuzluğuKabulEtmiyoruz

Kadınları siyasete kurban ettirmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen sözleşmeden alelacele çekilme kararı Anayasa’nın 87. 90. Ve 104. Maddeleri göz önüne alındığında yok hükmündedir. Uluslararası sözleşmeler yetki ve usulde paralellik ilkesi gereğince kabul edildiği usulde feshedilmelidir.

Usulsüz fesih ile milletin iradesi yok sayılmıştır.

Bizler bir canı daha kaybetmemek için çabalarken iktidar, yükümlülüklerini yerine getirmesini destekleyen anlaşmadan çekilmiştir. İstanbul Sözleşmesi’nden usulsüz çekilen iktidar kadar, konuyu çok farklı mecralara taşıyan toplum kesimlerinin de vebali ve sorumluluğu büyüktür. Kadınlar ve çocuklar popülist siyasi yaklaşıma kurban verilmiştir.

İşte tam bu sebeple İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararından geri dönülmelidir!

Yok hükmündeki bu karardan dönülmesi için tüm Türkiye’den yüzlerce kadın bu usulsüz karara dava açacak ve kadınların, çocukların yaşam hakları için davacı olacağız.

Siz de imza kampanyamıza destek vererek İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı çıkabilirsiniz.
  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA
  • #DEVADAYAŞAYACAKLAR

SONRAKİ HABER

"Kadınlara toplumun sahip çıkması lazım."

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

23 Mar 2021