Kadın Politikaları Başkanlığı

"Kadın sorunlarının takipçisi olacağız ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz." "Kadın sorunlarının takipçisi olacağız ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz."

30 Mar 2021
"Kadın sorunlarının takipçisi olacağız ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz."

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, DEVA Partili kadınları ziyarete gelen HDP heyetini Genel Merkez’de kabul etti. Ziyarete HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Kadın Koordinasyonu Üyesi Feray Mertoğlu katıldılar.

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmesinin öncelikli olarak ele alındığı görüşmede hem HDP heyeti hem de ev sahibi DEVA ekibi bu kararın hukuksuz ve yok hükmünde bir karar olduğu görüşünde mutabık olduklarını beyan ettiler. İki parti yöneticileri de Danıştay’a fesih kararının iptal edilmesi için dava süreci başlattıklarını belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadelede siyasi partilerin kararlılığının önemli olduğunu vurguladılar. Kadın hareketinin ve gücünün iktidarı bu karardan döndürebilecek kudreti olduğunu söyleyen Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran "İstanbul Sözleşmesi'nin feshine dair davaları ayrı ayrı açsak da sokakta beraberiz. Bizi yalnızlaştırmaya çalışan zihniyete karşı beraber direnmeliyiz" dedi.

Kadın hakları ve kazanımlarının tehdit altında olduğu bu süreçte izlenecek yol ve yöntemlerin ele alındığı görüşmede, ülkenin genel demokrasi sorunları da konuşuldu. HDP’li belediyelere kayyum atanmasına ve HDP’nin kapatılması için dava açılmasına DEVA partisi olarak karşı olduklarını ifade eden Sanem Oktar, vatandaşların seçimlerde ortaya koyduğu demokratik iradeye saygı gösterilmesinin esas olduğunu, bunun demokratik sistemin vazgeçilemez unsurlarından olduğunu belirtti.

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ise, "Kadın mücadelesini siyaset üstü bir dava olarak görüyoruz. İstanbul Sözleşmesi'ni önemsiyor ve sahipleniyoruz. Bu davanın geçici savunucuları değiliz. Bütün partilerle kadın konusunda ortaklaşmak gerektiği konusunda hemfikiriz." ifadelerini kullandı.

DEVA partisinin çeşitli kademelerinden kadın yöneticilerin de katıldığı görüşmede sıcak ve samimi bir hava egemendi. Türkiye’de insan hak ve özgürlüklerinin teminat altına alındığı demokratik bir sistemin inşasında kadınların rolünün hayati önemde olduğu konusunda fikir birliği içinde görüşme tamamlandı.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA
  • #DEVAYAŞATIR

SONRAKİ HABER

"Kadınlar haklarını kaybetme noktasına gelmiştir. Kadınların hakları ve güvenceleri ellerinden alınamaz!"

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

30 Mar 2021