Kadın Politikaları Başkanlığı

DEVA Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanları öldürülen kadınlar adına fidan dikti. DEVA Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanları öldürülen kadınlar adına fidan dikti.

08 Mar 2021
DEVA PARTİSİ, ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN ADINI YAŞATMAK İÇİN FİDAN DİKTİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikerek, kadın cinayetlerinin önlenmesini gündeme taşıdı.

DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, partilerinin Kadın Çalışmalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılarıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, tüm dünyadaki emekçi kadınların toplumdaki yerinin güçlendirilmesi; ailede, ekonomik sistemde ve siyasal alanda emeğinin ve rolünün karşılığını bulması amacıyla daha gür haykırdıkları Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu vurgulayan Esen, ‘’Toplumsal cinsiyet eşitliğinin içselleştirilmesi, güçlü toplum için zorunludur’’ dedi.

Kadının eğitim, ekonomik, sosyal durumunun sağlamlaştırılması, her türlü şiddete ve tacize karşı korunmasının önemine dikkati çeken Esen, şunları kaydetti:

’Ülkemizin ekonomik kalkınmasını sürdürebilir kılmak için kadınların rolünün çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kadının üretime katkısının arttırılması için istihdam modelleri geliştirilmelidir. Kadınların girişimcilik kapasitelerinin geliştirmek için kredi, finansal hizmetler, öz sermaye, pazara erişim konularında destekleyici programlarlar oluşturulmalıdır. Kadınların ev içinde harcadıkları ücretsiz emeklerinin yok sayılmaması adına mali ve sosyal koruma politikaları geliştirilmelidir’’ diye konuştu.

Toplumun yarısını oluşturan kadınların siyasal hayatta yeterince yer alamadığına değinen Esen, DEVA Partisi olarak kadınların güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmek istediklerini, kadının siyasette karar mekanizmalarında güçlü bir şekilde yer alması için yüzde 35 cinsiyet kotası uyguladıklarını, hedeflerinin parite olduğunu bildirdi.

Temennimiz #DEVAdaYaşayacaklar diyerek dikilen fidanların bir ormana dönüşmemesi ve kadınlarımızın yaşaması.

Ülkemizde son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin sayısının hızla arttığını kaydeden Esen, 81 ilde öldürüldüğü tespit edilen 301 kadın için 301 fidan dikerek, adlarını yaşatacaklarını söyledi.

Elif Esen, ‘’Her can için bir fidan dikiyoruz. Ancak temennimiz bu fidanların ormana dönmemesi, kadınlarımızın yaşamasıdır. Toplumsal bir sorun olan şiddete karşı toplumsal bir mücadele seferberliği başlatıyoruz. Toplumun her kesiminde şiddeti özendiren yaklaşımlardan uzak durulmasına yönelik kampanya ve tedbirlerin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Kadına yönelik fiziki, psikolojik, ekonomik, sosyal anlamda her türlü şiddete karşıyız. Uluslararası anlaşmalar ve Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 Sayılı Kanunun belirlemiş olduğu yaptırımların etkin bir şekilde uygulanması gerekmektedir. DEVA Partisi olarak; kadının eşit ve özgür bir birey olduğu, insan haklarının ihlal edilmediği barış ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye ve Dünya için mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuna saygılarımızla paylaşıyoruz’’ diye konuştu.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVADAYAŞAYACAKLAR
  • #DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

“Kanunlar kadını korumaktan çok uzak.”

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

08 Mar 2021