Kadın Politikaları Başkanlığı

"Biz ülkemiz kadınının umudu olacağız." "Biz ülkemiz kadınının umudu olacağız."

05 Mar 2021
Kadın Politikaları Başkanı Elif ESEN #DEVAkadında Zirvesi'nde kadınların siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunlarına ve DEVA Partisi'nin misyonuna yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

"Biz kadın konusunu, sorunlarını önemsiyoruz, sahipleniyoruz. Kadının kendini güvende ve mutlu hissedeceği öncü çözümler, politikalar üzerine gayretle çalışıyoruz. Ayrıştıran değil birleştiren, susan değil konuşan, sorgulayan, demokrasi eşitlik içinde Türkiye’nin tüm renkleriyle yan yana yaşamayı mümkün kılan, yeni hikayesi olan bir parti, yeni siyaset tarzıyla, yeni kadrolarla iyileştirici çözümler ve politikalar üreteceğiz.

Bugün Türkiye’de %35 cinsiyet kotası ile kadının karar mekanizmalarında olmasına önem veren ve genel merkez yapılanmasından il ve ilçelere uzanan teşkilatlarında, kadınları öncü çözümlerin paydaşı yapan parti DEVA Partisi olmuştur."

"Kadın erkek ülkesi için çarpan yüreklerin bir araya geldiği, ülkesinin geleceği için yola çıkan ve cesur kelimesinin anlam bulduğu yer DEVA Partisi olmuştur."
"Biz kadınların cinayete kurban gitmediği bir Türkiye istiyoruz."

"Biz kimsenin kendini dışlanmış, öteki hissetmediği, haksızlıkların yaşanmadığı bir Türkiye istiyoruz,

Biz insan onuruna yaraşır hayat standartları istiyoruz,

Biz iş aş sorunu olmayan, gençlerin ev genci olmadığı, babaların ucuz ekmek kuyruklarında beklemediği bir Türkiye istiyoruz,

Biz kadınların cinayete kurban gitmediği, katillerin dışarıda gezmediği, anaların babaların dizlerini dövmediği bir Türkiye istiyoruz,

Biz çocuklarımızın geleceğinden endişe duymayacağımız eşit şartlarda eğitim istiyoruz,

Biz refahın tüm toplumu kapsadığı gelir uçurumlarının olmadığı bir Türkiye istiyoruz."

"Biz ülkemiz kadınının umudu olacağız."

"DEVA Kadınları önce kendi bulundukları yere fayda sağlarken deneyimlenecek, güçlenecek ve daha sonra bu iyileştirici etkiye öncü olacak, dalga dalga Türkiye yayacak.

Türkiye’de kadın nerede var olmak istiyorsa onu hak ettiği yere taşıyacak, destek mekanizmaları oluşturacağız. Kadını toplumdan ayrıştıran zihniyetle mücadele edecek, kadının her alanda ve özellikle karar mekanizmalarında yer alması için önünü açacak politikalar geliştireceğiz.

Biz ülkemizdeki katı, nobran, ayrıştırıcı, öteleyici ifadelerden çok yorulduk. DEVA birbirinin onuruna değer veren, haysiyet odaklı yaklaşımlarıyla siyasete nezaket iklimi getirecek. Ortak akıl, eşitlik, azim ve ahlak bizim rotamız olacak, ekip çalışmalarımızın temelini oluşturacak."

"Kadınlar arasında dayanışmayı arttıracağız."

"Çalışma hayatını dijital dönüşüm ve Pandeminin gereklerine uygun iyileştirecek, güçlendireceğiz. Evden yapılabilecek işlere yönelik düzenlemeler yapacağız. Yeni iş modelleri ile kadını, çalışma hayatında hak kayıplarına uğramadan istihdamda tutacak, evi ve işi arasında seçim yapmak zorunda bırakmayacak, çocuk sahibi olduktan kazanımlarını yakmalarının önüne geçeceğiz.

İşe alımlarda cinsiyetçi soruları kaldıracak, işe alım ve işten çıkarmada sebep olmalarını engelleyeceğiz.

Kadınların girişimcilik kapasitelerini geliştirecek, şirket kurarken ve işlerini büyütürken finansal kaynaklara ve pazara erişimlerini destekleyeceğiz."

"Kadın yoksulluğunu azaltacağız."

"Biz köyde yaşayan, tarlalarda çalışan kadını çok önemsiyoruz, mutfaklarımız onların sayesinde doluyor. Kadın kooperatiflerinin güçlenmesi ve sayıca çoğalması için var gücümüzle çalışacağız.

Kadın istihdamını teşvik edecek politikalar ile kadın istihdamının ve ücret seviyelerinin arttırılması yoluyla kadın yoksulluğunu azaltacağız.

Kadınların gelirlerinin önemli bir kısmını aileleri için harcadıkları görüşünden hareketle kadın yoksulluğunun azaltılması ile çocuk yoksulluğunun da azaltılmasına katkı sağlayacağız."

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

“Partimizde kadınlar ana gövdenin içerisinde.”

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

05 Mar 2021