Kadın Politikaları Başkanlığı

'Artık Söz Kadında' 'Artık Söz Kadında'

27 Tem 2022
DEVA Partisi Kadın Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı Elif Esen PolitikYolTV'de Bilgehan UÇAK'ın konuğu oldu.


Elif Esen PolitikYolTV'de Bilgehan UÇAK'ın programında ;

İstanbul Sözleşmesi, neden bu kadar önemli? Altılı Masa, İstanbul Sözleşmesi’ne hemen dönecek mi? Muhalefet, kadınlara nasıl bir yaşam vaat ediyor? Sorunlarına yanı verdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, erkek şiddeti ve artan kadın cinayetlerine dikkatleri çekerek İstanbul Sözleşmesinin gerekliliğini vurguladı. Esen;

İstanbul sözleşmesi kadını ve aileyi koruyan kanunları, sistemi gözeten, denetleyen, tedbirlerin sonuçlarını rapor sistemleri ile takip eden, kriterleri ile destekleyen uluslararası bir çatı sözleşmedir. Şiddet ve cinayetlerden bunalmış kadınlar artık çaresizlikle çığlık atıyor neredeyse. Çok vahim bir yönetimsizlik dönemi yaşıyoruz. Şiddet sınıf, etnik köken, sosyoekonomik düzey farklılığı olmadan tüm kadınları tehdit etmeye devam ediyor. Her gün başka bir kadının, kadınların yaşam hakkı elinden alınıyor. Kadınlar çocuklarıyla birlikte aile bireyi erkekler tarafından katlediliyor. Kadının yaşadığı her türlü şiddete karşı toplumsal mücadele seferberliği başlatılmalı. Yasaların etkin şekilde uygulanması, kadına yönelik şiddette etkili yaptırım ve cezaların verilmesi, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden imzalanması, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığa son verilmesi gerekmektedir.

ARTIK SÖZ KADINDA

Bugün mutfakta yangın var, adeta cebimizden paramız buharlaşıp uçtu gitti, insanımızın yaşadığı o kadar farklı sorunlar var ki. Ve bundan en çok kadın etkileniyor. Kadın hayatını döndürmekte zorlanıyor, kendi ihtiyaçlarının yanı sıra çocuklarını nitelikli besleyemediği, süt, peynir, meyve almakta zorlandığı için endişeli ve bir çıkış yolu arıyor. Bugün Türkiye'de kadınlar alarm durumunda. Kendinin, çocuğunun, gencinin geleceğini, ülkenin kaderini belirleyecek seçime doğru gidiyor. Doğru olanı bulmak, sorunları aşacak partiyi seçmek zorunda.

Bizler il il, ilçe ilçe geziyor ve kadınları dinliyoruz, onların güncel sorun ve ihtiyaçlarını kendilerinden öğrenip gerçekçi çözüm önerileri, ayakları yere basan politikalar geliştiriyoruz.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Bugün yaşadığımız bir diğer sorun ise kadının siyasete uzak durması. Kadın kendini siyasete ait hissetmiyor, çatışma dilinden bıkmış, usanmış. Biz diyoruz ki siyaset çözüm odaklı ve nezaketle yapılabilir, DEVA Partisi’nde bunu göreceksiniz, gelin teşkilatlarımızda yer alın, gelin beraber siyaset yapalım, gelin seçime beraber gidelim, değişimin birlikte öncüsü, neferleri olalım diyoruz. Gelin birlikte sandığımızın, oyumuzun bekçisi olalım, gelin kaybettiklerimizi hızla geri kazanalım diyoruz.

En son yaşadığımız İstanbul belediye başkanı seçimine baktığımızda ilk açıklanan isim şu anki başkan değildi. Sandık için, adalet ve hakkaniyet için sivil inisiyatifin de bekçiliği ile verilen mücadele sonucunda, yeniden yapılan seçimler sonrasında vatandaşımız hakkın yanında oldu ve şu anki belediye başkanı seçimi kazandı. Önümüzdeki seçimin bekçileri, güvenliği de kadınlar olacak gelecekleri için.

Biz Deva Partisi olarak parti teşkilatlarımızda ve genel merkez kurullarımızda kadınların oranını rekor sayılara çıkardık. İlk kurulduğumuzda yüzde bir buçuk, iki olan kadın oranımız bugün parti üyelerimize baktığımızda yüzde otuz beş kadın oranına yükseldi. Kadın karar ve yönetim mekanizmalarında yer almalı, ancak o takdirde kendisiyle ilgili problemlere daha etkili, gerçekçi ve popülizmden uzak etkili çözümlere ulaşabilir.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

'İstanbul Sözleşmesi'nin 8. yılı DEVA Partili Elif Esen'den kadının korunması için 6 acil çağrı'

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

27 Tem 2022