Kadın Politikaları Başkanlığı

Ali Babacan: “Partimizin başarısının temelinde Kadın Çalışmaları var.” Ali Babacan: “Partimizin başarısının temelinde Kadın Çalışmaları var.”

05 Eki 2021
DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde ‘Kadın Çalışmaları 2. Değerlendirme’ toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Genel Başkan Ali Babacan, DEVA Partisi’nin tüzüğünde yüzde 35 cinsiyet kotası olduğuna vurgu yaparak, “Partimizin başarısının ve Türkiye’nin sorunlarının çözülmesinin ve temelinin tamda merkezinde kadın çalışmaları var” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde ‘Kadın Çalışmaları 2. Değerlendirme’ toplantısı yapıldı. Toplantıya, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ve Kurumsal İletişim Başkanı Sanem Oktar’da katıldı. Türkiye’nin 81 ilinden gelen Kadın Çalışma Başkanları’nın katıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, çalışmalar hakkında bilgi vererek bundan sonraki yol haritası ve strateji planlamalarını anlattı. Tüm gün devam eden toplantıda, başarılı olan iller içinde sertifika töreni düzenlendi. Urfa, Mardin, Niğde, Batman, Sinop ve Antalya başta olmak üzere, birçok İl Kadın Çalışma Başkanları sertifikalarını Genel Başkan Ali Babacan’ın elinden aldı. Sertifika alan illeri tebrik eden Genel Başkan Ali Babacan, “DEVA Partisi Türkiye de kadınların siyasete daha çok entegre olabilmesi ve katkı sunabilmesi için önemli bir yapı. Kadının daha çok siyasette olması ve katılımı adına önemli bir rol üstlendik. Tüzüğümüzde bildiğiniz gibi %35 cinsiyet kotası var. Bazı il ve ilçelerimizde özellikle kadın sayımız erkeklere oranla çok daha fazla. Temennimiz bu sayıların artması” ifadelerini kullandı.

Elif Esen, “DEVA Kadın’ının ruhu her yerde hissedilmeye başlandı.”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, “Kadın Politikaları ekibimiz her geçen gün büyüyor. DEVA Kadın’ının ruhu artık her yerde hissedilmeye başlandı. Türkiye çapında teşkilatlarımızla, kurumsal iç yapımızla DEVA kadınını marka haline getiriyoruz. Sizlerle birlikte kol kola yürüyerek bunu başardık. Değerli çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyor ve alkışlıyorum” dedi. Türkiye’nin 81 ilinde bulunan İl Kadın Çalışma Başkanlarının talepleri doğrultusunda çalışma planlarını yaptıklarını söyleyen Esen, “ Sizlerle birlikte yaptığımız etkili saha çalışmaları ile nelere ihtiyacımız olduğunu gördük. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda kurumsallaşma yapımızı oluşturduk. Kadın Politikaları Başkanlığımız sahadan gelen bilgiler doğrultusunda sorunları tespit ediliyor ve çözüm önerileri geliştiriyor. Bu anlamda da sizlerle yapılan toplantılar ve sizlerin sahalardan geri dönüşümleri çok önemli. Bundan sonra da daha fazla gerek sosyal medya mecraları, gerekse etkili saha çalışmaları ile alanda olacağız. Tüm Türkiye’ye DEVA kadınını daha fazla yayacağız ve güçleneceğiz” dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA
  • #DEVA KADIN POLITIKALARI
  • #DEVASAL ÇÖZÜMLER
  • #DEVA PARTISI

SONRAKİ HABER

DEVA Partisi, Türkiye'nin tamamında; “İktidarın Zammı Varsa Vatandaşın Pedalı Var” adıyla bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdi.

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

05 Eki 2021