Kadın Politikaları Başkanlığı

''Ülkemiz Bir Yönetilememezlik Sarmalında'' ''Ülkemiz Bir Yönetilememezlik Sarmalında''

13 Nis 2022
DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen 3S Medya Serkan Kartal ile Demokrasi programına katıldı.

‘FARKLI GÖRÜŞTEN İNSANLAR BİR ZENGİNLİKTİR’

Serkan Kartal muhalefet parti yöneticilerinin yanına alınması sebebiyle ciddi bir baskı ve saldırıya maruz kaldıklarını dile getirerek Elif Esen'e 'Sizce basın şu an özgür mü?' sorusunu iletti.

Elif Esen '' Öncelikle siz bunlardan bahsedince gerçekten üzülüyorum. Halbuki bir ülkede insanların farklı görüşler, farklı fikirlerden olması bir zenginliktir. Bugün ülkemizin de en çok ihtiyacı olan bu aslında. Birbirimizin görüşlerine saygı duymak, anlayışlı olmak, farklılıkları zenginlik olarak görmek çok önemli.''

‘ODTÜ'DEKİ OLAYLAR FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

'ODTÜ'deki olaylarla ilgili genel başkanınız Ali Babacan’la görüştünüz mü?' sorusuna cevap veren Esen şunları söyledi

''Konuyla ilgili istişarede bulunduğumuzda kendisi bu tepkilerin doğal ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. Orası binlerce öğrencinin okuduğu bir üniversite, 10- 15 öğrenci arkadaşın farklı görüşünü ifade etmesi, protesto etmesi de gayet normal. Genel başkanımız kendisi ile farklı görüşten insanlarla karşılaştığında dinler, sorularını cevaplar, görüşlerine de saygı duyarak çekinmeden istişare eder.'

‘ÇÖKÜŞÜN SEBEBİ LİYAKATSİZ KADROLAR’

'2011'den sonra ne oldu? Ak Parti nerede yanlış yaptı? ' sorusuna cevap veren Esen şunları söyledi:

“Ak Parti bugün farklı bir noktada olsa da 2002'de iktidara geldiğinde yine bugüne benzer can yakan sorunlar, insan hakları, ifade özgürlükleri, medya özgürlüğü gibi konularda mücadele sözü vererek kazanmıştı seçimi. O zaman da toplumda önemli sorun alanları ve hak mağduriyetleri vardı. Bugün geldiğimiz noktada toplum psikolojisini o günlere benzetiyorum. O günlerde de sıkıntıların sorumluluğunun bilincinde olan insanların omuzlarında yükseldi Ak Parti. Ama 2008' den sonra güçlenmeye başladıktan sonra, liyakatten taviz verilmeye başlandı. İşi ehline vermek yerine güvendikleri yakınlarına vermeye başladılar. Bu anlayışla mühendis yerine psikolog, muhasebeci yerine veteriner alınırsa bugün geldiğimiz yönetilmemezlik durumu ortaya çıkıyor. Bugün bakanlar sıkça değiştiriliyor. Sonuçta bir bakan görevden alınıyorsa bir eksiklik ya da sıkıntı olduğu için ihtiyaç olmuştur, değiştiriliyordur. Fakat bakıyorsunuz gelen bakanla değişen bir şey olmuyor, sisteme dokunmuyor sadece isim değişmiş oluyor. Ak Partinin çan eğrisinde düşüşün sebepleri de yıllar önce böyle başladı."

‘İKTİDAR ORTAKLARI İSTERSE SEÇİM HER AN YAPILABİLİR’

'20 yıldır süren seçim yasasını Ak Parti sizce neden değiştiriyor? ' sorusuna cevap veren Esen şunları söyledi

"Türkiye tarihine dönüp bakarsanız tarihin tekerrürden ibaret olduğunu görürsünüz. Ne zaman partiler kazanamayacaklarını düşünürlerse seçim kanununda kendilerince işe yarayacak oynamalar yaparak avantajlı duruma geçme gayretinde olurlar. Ak Parti bugün oyunun kurallarını değiştirdi. Ama bu değişim bir yıl sonra devreye girecek. Bir yandan da enteresan bir şekilde seçim hazırlıkları yapıldığını, sandık kurulları oluşturulduğunu, seçim materyalleri siparişleri verildiğini duyuyoruz. Bunlardan yola çıkarsak iktidar veya ortakları uygun bir zemin bulduklarında seçime gitme ihtimalleri olabilir gibi duruyor."

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAKADINDA

SONRAKİ HABER

''Alım gücünün düşmesi kadının alışkanlıklarını değiştirdi''

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

13 Nis 2022